Dátum: 16-04-12 14:04

KÓRHÁZI BETEGLÁTOGATÓ SZOLGÁLAT ÉS GYERMEKPSZICHIÁTRIAI BETEGLÁTOGATÓ SZOLGÁLAT

 ! Á T M E N E T I L E G   S Z Ü N E T E L !

A szolgálat elérhetősége: Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász, 6723 Szeged, Csongor tér 8.
Mobil: 20/823 3779
A szolgálatról bővebben itt olvashat.

 - SZTE Szentgyörgyi Albert Klinikai Központ I. sz. Belgyógyászati Klinika Geriátriai és Krónikus Belgyógyászati Osztály (Szeged, Kálvária sgt 57.)

Tizenöt éve látogatják az osztályon fekvő betegeket önkénteseink. A súlyos betegek gyógyulásához néha egy-egy lelki beszélgetés, vagy akár csak a meghallgatás is sokat segíthet – kiváltképp, ha magányos emberről van szó, akinek egyébként nincsenek látogatói.

 A személyes találkozásokon túl két kiemelt alkalommal: Karácsonykor és húsvétkor kis ünnepséggel, műsorral, ajándékkal örvendeztetjük meg a kórházi ágyhoz kötött embereket. A betegek világnapján (február 11., a Szűz Anya lourdes-i jelenésének napja) pedig imádságos alkalmat rendezünk valamelyik templomban, mely mindenki számára nyilvános: elmélkedést tart egy lelkipásztor, aki azt követően szentmisét mutat be.

-  SZTE Szentgyörgyi Albert Klinikai Központ Gyermek- és Ifjúságpszichiátria (Boldogasszony sgt. 15.)

A felnőtteket érintő beteglátogatáshoz hasonlóan önkénteseink feladata, hogy beszélgessenek a gyerekekkel, mesét olvassanak fel, játsszanak velük, egyszóval felüdítő társaságot jelentsenek számukra annak érdekében, hogy jobb lelki állapotba kerülve gyorsabban felépülhessenek betegségükből. 

Szolgálatunkat elhivatott és megfelelő felkészítésben részesült, 18 év feletti önkéntesek végzik, első néhány alkalommal tapasztalat munkatársunk kíséretében.