Dátum: 19-09-04 09:20

Karácsonyi Vásár

1993 óta tart jótékonysági karácsonyi vásárt a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász Szegeden, változatlan helyen, a Dugonics téri Nagyáruházban.

Rendre adventi időben az áruház standot biztosít nekünk azért, hogy az önkénteseink által készített kézműves ajándék- és használati tárgyakat értékesítsük. A teljes bevételt pedig arra fordítjuk, hogy rászoruló családok számára vásároljunk tüzelőt, kifizessünk fűtésszámla elmaradást. 2018-ban 20 családot tudtunk támogatni vásárlóink, adományozóink jóvoltából.

Önkénteseink az ősz folyamán számos alkalommal találkoznak az úgynevezett Alkotóház alkalmai során, amely az értékesítésre szánt tárgyak elkészítésének terepe.

A Karitász szegedi Központjában zajló Alkotóházak és a vásárok mintájára alkalom adtán egy-egy plébánián is találkozhattunk már hasonló kezdeményezésekkel.

Igyekszünk mindig a vásárlók igényeinek minél inkább megfelelő tárgyakat készíteni azzal a céllal, hogy a jó szándékú vásárlókat valóban megörvendeztessük egyedi kézműves munkáinkkal.