Dátum: 16-04-12 14:07

Elérhetőség: Szegedi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, 6725 Szeged, Rákóczi u. 11.
Világháló: Szegedi Roma Tanoda

A Szegedi Roma Nemzeti Önkormányzat tevékenységét a Szeged-Csanádi Egyházmegye és annak Karitász Központja is támogatja. Ily módon járul hozzá olyan programok megvalósításához, melyek célja, valós és életszerű segítséget nyújtani a mélyszegénységben élő szegedi romák számára, hogy bekapcsolódhassanak a társadalmi életbe: az oktatás, a munka és a kultúra világába.

Széleskörű tevékenységeik közé tartozik többek között:

- Alapvető szükséghelyzetekben segíti a munkához jutást a munkavállalásra való felkészítést: OKJ-s tanfolyamok szervezésével, a hivatalos ügyintézésben való közreműködéssel.

- Szegedi Roma Tanoda működtetése két helyszínen: Alsóvároson és Kiskundorozsmán, melybe óvodásoktól a fiatal felnőttekig sokan járnak. Ennek keretében önkéntes tanárok tartanak korrepetálást egyes tantárgyakból, készségfejlesztő, zenei, képzőművészeti, illetve szükség esetén szocializációs elemek elsajátítását célzó foglalkozásokat.

- A legszegényebbek számára évente gyermektábort szerveznek. Családi napot szerveznek a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiummal karöltve, Mikulás ünnepséget a Karitász jóvoltából.