Dátum: 16-10-18 12:12

Sok hátrányos helyzetű családnak jutott alma az egyházmegyében

Nemcsak az adomány, az odafigyelés is sokat számít. Szépen bizonyította ezt a szeged-csanádi egyházmegyében a Katolikus Karitász országos karitatív akciója, amelynek keretében egy-egy láda almát juttattak el az önkéntesek a rászoruló családoknak, illetve különféle, hátrányos helyzetűekkel foglalkozó intézményeknek.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Karitász szolgálata Csongrád, Békés, és Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén osztotta az adományokat a helyi Karitász csoportok közreműködésével. Több településen szerveztek ilyen akciót a hátrányos helyzetűeknek, Szegeden három napig, október 14-e és 16-a között volt almaosztás. Az egyházmegyében összesen mintegy 150 önkéntes vett részt a karitatív akcióban.

Jutott az őszi vitaminforrásból gyermek- és ifjúságvédelmi intézményeknek, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülői hálózatának, a gyermek- és lakásotthonaiban élő fiataljaiknak. Nemcsak a szegedi, hanem a csanádpalotai, a szegvári, a hódmezővásárhelyi, a kecskeméti, a bácsalmási, a hajósi, a bajai gyermekek is kaptak az almából, illetve a Komárom-Esztergom megyei gyermek- és lakásotthonok sem maradtak adomány nélkül, ahogy került friss finom alma a Dr. Waltner Károly Otthon fogyatékossággal élő gyermekeinek asztalára, valamint a Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény sérült gyermekei és fiataljai is kaptak az őszi gyümölcsből.

Az egyházmegyei Karitász önkéntesei eljuttatták emellett a csomagokat a római katolikus plébániákra, bölcsődéknek, óvodáknak, idősotthonoknak, hajléktalanszállóknak. Szintén kapott az adományból a baksi önkormányzat, hogy az ottani rászorulók közt szétoszthassák. Összességében tehát sok ezer ember örülhetett az egyházmegyében nemcsak az almának, hanem annak, hogy van, aki odafigyel a sorsára. Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász igazgatója úgy fogalmazott: az ilyen típusú akciókon keresztül is gyakorolhatjuk a szolidaritást, azt a keresztény segítségnyújtást, amire az Evangélium tanít bennünket.

Az esemény fotógalériája ide kattintva érhető el.