Dátum: 16-05-06 14:31

EGYMILLIÓ CSILLAG A SZEGÉNYEKÉRT

Következő akció: 2017. december
Helyszín: Szegeden a karácsonyi vásár, valamint több településen is, melyekről információt a későbbiekben nyújtunk.
A segítés módja: Látogasson el standunkra, és ajánlja fel önkéntes adományát a szegények javára!

Minden évben a karácsonyt megelőző adventi időszakban megrendezett országos jótékonysági akció a szegények támogatására.

Az Egymillió Csillag akció 1998-ban, Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól csatlakozott. Magyarországon a szolidaritás egymillió csillaga 2008 decemberében ragyogott fel először.

Az akció célja az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése. A meggyújtott gyertyák egy héten keresztül, nap mint nap arra figyelmeztetnek, hogy vannak nálunk szegényebb emberek, akiknek napi megélhetési gondjaik vannak; figyeljünk rájuk, segítsünk rajtuk.

A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön. És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben.

Ezt a fényt hivatott jelképezni a kis gyertya. Minden egyes gyertya a Karitász kiáltása az elesettekért, az idősekért, a betegekért, a rászorultakért. Minden egyes meggyújtott gyertya egy vallomás a másikért. Felebarátunkért. Szimbólum a szükséget szenvedő embertársért.